Externalizing Disorders יש הפרעות רבות וכולם יודעים שיש בעיה. הפרעות קשב וריכוז ופעילות יתר (ADD/ADHD) המחלה הכי שכיחה בקבוצה זו.
בעיות בקשב (ADHD) הן כ"כ חשובות, משום שכדי להתקדם בעולם המערבי, הכישרון שצריך הוא היכולת להקשיב לשיעור משעמם. קושי להתרכז הופך את הילד להיפראקטיבי. צריך לזכור שריכוז הוא תמיד פונקציה של המשימה ושל המוטיבציה. לרפואה יש פתרון למי שלא יכול להתרכז, יש תרופות שיכולות להגביר את הריכוז של כל אחד ובגדול הן די בטוחות וזולות. לכן מערכות חינוכיות וחברתיות מעבירות את הבעיה הזו למערכת הרפואה. יש הרבה ילדים שמסתבכים כי יכולת הריכוז שלהם כבר לא עומדת בדרישות. יש גם אימפולסיביות והיפראקטיביות, אך ברוב המקרים הן תופעות לוואי של הבעיות בריכוז והן נעלמות עם הגיל בדר"כ. ברגע שלא יכולים להתרכז ולא עומדים במשימות זה מאד פוגע במצב הנפשי של הילד. לכן, בהרבה מאד ילדים עם הפרעות קשב וריכוז יש הרבה תופעות נלוות – בעיות משמעת (40%), חרדה (34%), דיכאון, טיקים. יש מעט אנשים עם בעיית ריכוז לבד. הבעיה בריכוז הן תמיד בהתאם לדרישות החברה.
ניתן לשפר ריכוז ב-2 דרכים: הפעלת מע' דופאמינרגית באזור הסטריאטום ע"י סטימולנטים, הפעלת קורטקס ע"י תרופות שמגבירות פעילות נוראדרנרגית.
התרופה שמשתמשים בה בדר"כ זה אמפטמינים (מעלים פעילות דופאמינרגית). מחקר מצא שאם נותנים רק תרופות יש תוצאות טובות, גם בלי טיפול אחר, אך זה דורש מינון יותר גבוה והילד צריך לקבל את התרופה 3 פעמים ביום. זה הכניס לשימוש רטלין ארוך טווח. הבעיה הופכת ליותר ויותר נפוצה. התרופות פועלות בדיוק יום אחד (12 שעות), ולען ניתן לקחת גם חד-פעמי. לא מתפתח סבילות. תופעות לוואי – מוריד תיאבון. לא ידוע על טיפול פסיכולוגי שיכול לשפר ריכוז. לא משנה למה הילד לא מרוכז, רטלין יעזור בכל מקרה. זה יכול להפריע למצוא את הסיבה האמיתית. קפאין וקוקאין עובדים באותה צורה כמו רטלין.